Beschrijving
Smaakomschrijving
Biologische wijn
Wijn – Spijs suggestie
Huisgemaakte lasagne of kaas gnocchi
Kenmerk
De druiven worden begin oktober geplukt en vervolgens in kratten gelegd en voorzichtig geperst waarna de eerste fermentatie plaatsvindt. Dit proces heeft als doel de typische geur, elegantie en stijl van de druiven te behouden. Het tweede fermentatieproces duurt acht tot tien dagen met de schillen van de druiven van de Amarone. Dit proces geeft meer karakter, zachtheid en complexiteit aan de wijn. Vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden in houten barriques en nog zes maanden op de fles.
Terwijl je deze wijn in een decanteer karaf uitschenkt, valt je de mooie intens robijnrode kleur op. Nadat de wijn een half uurtje heeft geademd, schenk je je glas vol en snuif je de geur van rijpe kersen, bramen, exotische specerijen, kruidnagel en nootmuskaat op. Je neemt een slok en geniet van de zachte, levendige en verfijnde smaak.